Vreme pripreme: 10 min
Preporučena količina za žene
Potrebno:
- 2 jajeta
- 2 supene kašike mleka (30 ml)
- 30 g pečenice
- 1 štap praziluka (100 gr)
- 1 paprika srednje veličine (100 gr)
- 1 paradajz srednje veličine (150 gr)
- 40 g mladog nemasnog sira
- 250 ml nemasnog jogurta 0.5% masti
- 2 kriške integralnog hleba od žitarica sa celim zrnom (40 gr)
- So i biber po želji
Preporučena količina za muškarce
Potrebno:
- 3 jajeta
- 2 supene kašike mleka (30ml)
- 30 g pečenice
- 1,5 štap praziluka (150 gr)
- 1,5 paprika srednje veličine (150 gr)
- 1 paradjaz srednje veličine (150 gr)
- 40 g mladog nemasnog sira
- 250 ml nemasnog jogurta 0.5% masti
- 3 kriške integralnog hleba od žitarica sa celim zrnom (60 gr)
- So i biber po želji
Način pripreme:
Jaja umutiti uz dodatak soli, bibera, i 2 supene kašike mleka. U zagrejan teflonski tiganj dodat i papriku i praziluk sečene na kockice, malo vode (koliko da pokrije dno tiganja), poklopiti i sačekati nekoliko minuta dok povrće ne omekne i voda ne ispari. Dodati pečenicu (ili šunku) sečenu na tanke kockice, sačekati da malo porumeni, i sipati umućena jaja (ne treba dodavati ulje, pošto ima dovoljno masti u mleku i jajima). Laganim mešanjem u krug drvenom vrajačom spremimo omlet.
Iseći paradajz i mladi sir na kriške i staviti na tanjir na koji će se servirati omlet (po želji, može i šolja jogurta 0.5% masti). Konzumirati uz integralni hleb od žitarica sa celim zrnom.
Energija - 531kcal (Ž) 691kcal (M)
Proteini - 43g (Ž) 54g (M)
Ugljeni hidrati – 51g (Ž) 64g (M)
Masti – 17g (Ž) 24g (M)
Holesterol – 498mg (Ž) 735mg (M)
Dijetna vlakna – 6g (Ž) 8g (M)