Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Zdravo dvadesete logo
Galenika logo
Ukusan i zdrav omlet za dobro jutro

Ukusan i zdrav omlet za dobro jutro

Težina pripreme: Lako 
Vreme pripreme: 10 min 

Preporučena količina za žene 

Potrebno: 

  • 2 jajeta
  • 2 supene kašike mleka (30 ml) 
  • 30 g pečenice 
  • 1 štap praziluka (100 gr) 
  • 1 paprika srednje veličine (100 gr) 
  • 1 paradajz srednje veličine (150 gr) 
  • 40 g mladog nemasnog sira 
  • 250 ml nemasnog jogurta 0.5% masti 
  • 2 kriške integralnog hleba od žitarica sa celim zrnom (40 gr) 
  • So i biber po želji 

Preporučena količina za muškarce 

Potrebno:

  • 3 jajeta 
  • 2 supene kašike mleka (30ml) 
  • 30 g pečenice
  • 1,5 štap praziluka (150 gr) 
  • 1,5 paprika srednje veličine (150 gr) 
  • 1 paradjaz srednje veličine (150 gr) 
  • 40 g mladog nemasnog sira 
  • 250 ml nemasnog jogurta 0.5% masti 
  • 3 kriške integralnog hleba od žitarica sa celim zrnom (60 gr) 
  • So i biber po želji 

Način pripreme: Jaja umutiti uz dodatak soli, bibera, i 2 supene kašike mleka. U zagrejan teflonski tiganj dodat i papriku i praziluk sečene na kockice, malo vode (koliko da pokrije dno tiganja), poklopiti i sačekati nekoliko minuta dok povrće ne omekne i voda ne ispari. Dodati pečenicu (ili šunku) sečenu na tanke kockice, sačekati da malo porumeni, i sipati umućena jaja (ne treba dodavati ulje, pošto ima dovoljno masti u mleku i jajima). Laganim mešanjem u krug drvenom vrajačom spremimo omlet. Iseći paradajz i mladi sir na kriške i staviti na tanjir na koji će se servirati omlet (po želji, može i šolja jogurta 0.5% masti). Konzumirati uz integralni hleb od žitarica sa celim zrnom. 

Energija - 531kcal (Ž) 691kcal (M)
Proteini - 43g (Ž) 54g (M) 
Ugljeni hidrati – 51g (Ž) 64g (M) 
Masti – 17g (Ž) 24g (M) 
Holesterol – 498mg (Ž) 735mg (M) 
Dijetna vlakna – 6g (Ž) 8g (M)

OSTALI BLOGOVI

Kako preživeti gap year?

Upisne liste budućih brucoša su izašle, a tvog imena nigde. Zastani na trenutak, duboko udahni i ne brini! Znaš šta - to je sasvim okej! Često mislimo da je neuspeh kraj sveta umesto da ga posmat...

Čoko-manija: sve što niste znali o vašem omiljenom slatkišu

Nadaleko poznata izreka kaže da 9 od 10 ispitanika voli čokoladu....i da deseti laže. Ne možemo a da ne aplaudiramo ovom genijalnom, ali nepoznatom autoru, jer, budimo realni – da li poznajete neko...

E-VODIČ baner

VESTI

Od dečje zvezde do inspirativne edukatorke - Teodora Miljković u novoj epizodi podcasta

Višestruko talentovana medijska ličnost i influenserka Teodora Miljković, poznatija kao Layla Reiko, koja je svoju karijeru započela još kao devojčica, podelila je sa nama svoje bogato i

Ključne tajne uspešnog razvoja zaposlenih - Milica Jokić u novoj epizodi podcasta

Specijalista za zapošljavanje i razvoj zaposlenih u kompaniji Galenika, Milica Jokić, gošća je u najnovijoj epizodi podcasta projekta Zdravo dvadesete. Njeno bogato iskustvo obuhvata imp

Praksa po meri Generacije Z

Društveno odgovorna platforma „Zdravo dvadesete“ kompanije Galenika i ove godine realizuje program šestomesečne, stručne, plaćene prakse za sve mlade koji žele da učestvuju u kreiranju k

Zdravo dvadesete podcast

Dobro došli u Zdravo dvadesete podcast. Sigurno mesto gde pričamo o svim temema relevantnim za dvadesetogodišnjake. Prva epizoda u kojoj su naše sjajne praktikantkinje pričale o svojim d