Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Zdravo dvadesete logo
Galenika logo
S ljubavlju, bez granica

S ljubavlju, bez granica

Iako je danas tehnologija na zavidnom nivou i omogućava nam da voljene osobe „vidimo” kroz par klikova, ona ipak nije uspela da u potpunosti umanji kilometre koji nas dele. Vi ste u jednoj državi, vaš emotivni partner u drugoj i nijedan video-poziv ne može da zameni zagrljaj i dodir. Da li je ona stara „Daleko od očiju, daleko od srca” tačna? Da li je stvarno nemoguće voleti ako vas deli 2000 kilometara? Mi verujemo da nije. 

Mnoštvo je argumenata za ulazak u vezu na daljinu i protiv njega. Jedni će zaista verovati u apsolutnost gore navedenog izraza, dok će drugi dati sve od sebe da dokažu suprotno. Veza na daljinu može biti izazovnija i zahtevnija od „klasičnih” veza, međutim, sa pravim, pozitivnim stavom i posvećenošću, šanse za uspeh su velike. 

Svi znamo da je srcu nemoguće zabraniti da oseća, koliko god se razum trudio. Ukoliko želite da verujete srcu, a razum smirite i uskočite u avanturu koja nosi ime „veza na daljinu” – želimo da pomognemo. 

1. Definišite ozbiljnost veze 

U vreme situationshipa, ghostovanja i straha od posvećivanja, ovo zvuči strašno i teško. Zapravo, ako budete dovoljno hrabri za ovaj razgovor i zaključak do kog ćete doći, shvatićete da okviri jesu tu da bi pomogli i požrtvovanje koje nosi ozbiljna veza neće vam teško pasti. 

2. Verujte jedno drugom

Poverenje je ključ. Ako se svakodnevno trudite da upoznate svog partnera, zagovarate otvorenost i iskrenost, poverenje će doći. Trudite se da verujete partneru , ali tražite isto zauzvrat.

3. Postavite zajedničke ciljeve

Koliko dugo može opstati veza na daljinu? To je, naravno, individualno i zavisi od različitih faktora. Međutim, važno je imati na umu da takva veza ne može trajati beskonačno. U nekom trenutku verovatno ćete želeti da živite u istom gradu. Verovanje da će se to jednog dana ostvariti predstavlja svetlu tačku na horizontu vaše veze. reba imati na umu da će zato jedno od vas morati da se preseli. Iako je ova tema osetljiva, otvoren razgovor o njoj je neophodan. 

4. Razgovarajte svakodnevno

Svakodnevna komunikacija je imperativ u vezi na daljinu. Imate na raspolaganju telefone, poruke, Facetime i druga sredstva komunikacije, stoga nema razloga da ne delite svoje svakodnevne aktivnosti sa partnerom. To je ključno za održavanje vaše veze vitalnom. Ako ste neizlečivi romantik, ljubavna pisma su dobra stvar to keep things interesting. ;) 

5. Planirajte posete

Bilo da ste u različitim gradovima, državama ili čak na različitim kontinentima, morate se posećivati. S obzirom na to da obe strane imaju svoje rutine i obaveze, verovatno će biti teško uskladiti se i isplanirati posete koje odgovaraju oboma. Ipak, to nije nemoguće! Iskoristite svaku priliku, slobodan vikend, praznik, odmor da isplanirate to putovanje! 

6. Negujte svoj društveni život

Važno je da oboje ostanete aktivni u svojim lokalnim društvenim krugovima. To je ključno kako biste imali osećaj sigurnosti i samostalnosti, što igra veliku ulogu u očuvanju vašeg samopouzdanja. Izlasci sa prijateljima će održavati vaše pozitivno raspoloženje i mentalni balans. I ne zaboravite – bez ljubomornih ispada! 

7. Ne zapostavite seksualni život

To što ne spavate svako veče u istom krevetu ne znači da vaš seksualni život mora da trpi sušu između susreta. Naprotiv, iskoristite daljinu da jedno drugo stimulišete mentalno i podstaknite maštu.

8. Iznenađujte jedno drugo

Održavanje rutine zanimljivom igra ključnu ulogu u vezama na daljinu. Planirate kada ćete se videti i tačno znate kada će to biti, što može učiniti vezu manje uzbudljivom. Važno je ne dozvoliti da osećaj ushićenja izbledi! Osvežite svoju romansu povremeno, iznenadite jedno drugo neočekivanim gestovima – erotskom porukom, zajedničkim putovanjem ili čak iznenadnom posetom (koja često može biti najlepši poklon). 

I pored svih ovih saveta, uvek postoji šansa da vaša veza na daljinu neće uspeti. Možda su za vas kilometri zaista nepremostivi. I to je okej, ali ne dozvolite da vas to demotiviše. Volite, uživajte u ljubavi – na svoj način i po svojoj meri.

OSTALI BLOGOVI

HIV u reflektoru pop kulture

U svetu gde svaki kadar može postati podsetnik na stvarnost, junaci pop kulture nisu samo fikcija na ekranu, već živi glasnogovornici za društvene teme. U pogledu HIV-a i AIDS-a, neki od najsvetlij...

Odustani od odustajanja!

Zamisli mesec u kojem prvi dan pada na ponedeljak… pa još ako se poklapa da je to prvi januar, ili neki drugi značajan datum… zvuči kao savršeno vreme za novi početak! Pitanje glasi – da li za ...

E-VODIČ baner

VESTI

Zdravo dvadesete u finalu za prestižnu nagradu European Excellence Award

Projekat „Zdravo dvadesete“ kompanije Galenika jedan je od ovogodišnjih finalista za prestižno evropsko priznanje „European Excellence Award“. Reč je o nagradi koja se dodeljuje izuzetni

Koristi mentalnu snagu

Mentalno zdravlje je podjednako važno koliko i fizičko. Utiče na to kako ljudi misle, osećaju i deluju. Na njemu mora da se radi, o njemu mora da se brine. Sa ciljem da pomogne mla

NAŠE PRAKTIKANTKINJE U POSETI GALENICI

Početkom jula, startovala je treća sezona Zdravo dvadesete prakse, a u sklopu “onboardinga” naše ovogodišnje praktikantkinje u sastavu Lara, Nikolina, Jana i Tamara posetile su kompanij

Pravila Galinog rođendanskog Giveaway-a

Zdravo ☺ Ukoliko se nalaziš baš na ovoj strani, sigurno imaš pakleni plan da ovog leta izgrmiš sa novom tetovažom. Iako već možda imaš iskustva sa tetovažama, ovo svakako nije uobičaje