Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Zdravo dvadesete logo
Galenika logo
PITA SA TOFU SIROM I SPANAĆEM

PITA SA TOFU SIROM I SPANAĆEM

Težina pripreme: Zahtevno 
Vreme pripreme: oko 60-90 min 

SASTOJCI (za 1 osobu) 

Potrebno: 

• 100g testa za lazanju 
• 200g tikvica • 150g spanaća 
• 50g crnog luka • 250g tomatina 
• 1 ravna kašičica soli (5 gr) 
• 1 supena kašika maslinovog ulja 
• Bosiljak ili neki drugi začin po želji 

Za bešamel sos: 

• 200 ml sojinog mleka 
• 1 supena kašika maslinovog ulja 
• 1 supena brašna 
• 1 ravna kašičica soli (5 gr) 
• Biber po želji

Način pripreme: Pripremite testo za lazanju prema uputstvu na pakovanju. Ocedite pažljivo i stavite po strani. Propržiti crni luk na ulju, dodati iseckane tikvice i spanać, propržiti još malo i dodati tomatino. Kuvati na laganoj vatri oko 10-15min. Naraviti bešamel sos tako što će se brašno propržiti malo na ulju na na laganoj vatri oko 1min, pa dodati sojino mleko. Mešati stalno dok se ne zgusne dovoljno. Namazati jednu koru testa za lazanju trećinom nadeva od povrća, pa staviti preko četvrtinu bešamel sosa. Staviti još jednu koru od testa, pa sve ponoviti. Ponoviti tako još jednom, pa staviti poslednju koru, preko koje će se staviti samo besamel sos. Peći na plehu sa pak papirom oko 30-40min u rerni prethodno ugrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumeni. 

Na 100g: 

Energija - 259kcal 
Proteini - 9g 
Ugljeni hidrati - 31g 
Masti - 11g 
Holesterol - 0mg 
Dijetna vlakna - 1g

OSTALI RECEPTI

French style salata

Težina pripreme: Lako Vreme pripreme: 5 min Potrebno za 2 osobe: 200 g šunke 300 g mariniranih šampinjona 300 g kiselih krastavčića 100 g kukuruza šećerca 2 čaše ...

Bolonjeze sos sa sojinim ljuspicama

Težina pripreme: Lako Vreme pripreme: oko 20 min SASTOJCI (za 2-3 osobe)Potrebno: • 200g sojinih ljuspica • 120g crnog luka • 500g tomatina • 1 ravna kašičica soli (5 ...

E-VODIČ baner

VESTI

Musaka za prste polizat’

Težina pripreme: Lako Vreme pripreme: 15-20 min Normativ muški: cela porcija Normativ ženski: 3/4 porcije Potrebno: • tikvice (300 gr) • 2 jaja (120 gr)&nb

Pasulj kao kod babe

Težina pripreme: Lako Vreme pripreme: 15-20 min Normativ muški: cela porcija Normativ ženski: 3/4 porcije Potrebno: • 1 konzerva crvenog pasulja (400 gr) •

Dagnje na buzaru

Težina pripreme: Lako Vreme pripreme: oko 20 min SASTOJCI (za 2-3 osobe) Potrebno: • 2000 g dagnji (tj. 500 g mesa dagnji) • 4 supene kašike maslinovog ulja