Vreme pripreme: oko 60-90 min
SASTOJCI (za 1 osobu)
Potrebno:
• 100g testa za lazanju
• 200g tikvica
• 150g spanaća
• 50g crnog luka
• 250g tomatina
• 1 ravna kašičica soli (5 gr)
• 1 supena kašika maslinovog ulja
• Bosiljak ili neki drugi začin po želji
Za bešamel sos:
• 200 ml sojinog mleka
• 1 supena kašika maslinovog ulja
• 1 supena brašna
• 1 ravna kašičica soli (5 gr)
• Biber po želji
Način pripreme:
Pripremite testo za lazanju prema uputstvu na pakovanju. Ocedite pažljivo i stavite po strani. Propržiti crni luk na ulju, dodati iseckane tikvice i spanać, propržiti još malo i dodati tomatino. Kuvati na laganoj vatri oko 10-15min. Naraviti bešamel sos tako što će se brašno propržiti malo na ulju na na laganoj vatri oko 1min, pa dodati sojino mleko. Mešati stalno dok se ne zgusne dovoljno. Namazati jednu koru testa za lazanju trećinom nadeva od povrća, pa staviti preko četvrtinu bešamel sosa. Staviti još jednu koru od testa, pa sve ponoviti. Ponoviti tako još jednom, pa staviti poslednju koru, preko koje će se staviti samo besamel sos. Peći na plehu sa pak papirom oko 30-40min u rerni prethodno ugrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumeni.
Na 100g:
Energija - 259kcal
Proteini - 9g
Ugljeni hidrati - 31g
Masti - 11g
Holesterol - 0mg
Dijetna vlakna - 1g