Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Pasulj kao kod babe

Pasulj kao kod babe

Težina pripreme: Lako 
Vreme pripreme: 15-20 min 

Normativ muški: cela porcija 
Normativ ženski: 3/4 porcije 

Potrebno: 

• 1 konzerva crvenog pasulja (400 gr) 
• ½ pakovanja pasiranog soka od paradajza (“Tomatino” i slično) (125 ml) 
• 1 srednja glavica crnog luka 
• 1 srednja šargarepa 
• ½ glavice belog luka 
• 2-3 kafene kašičice karija u prahu 
biber i ostali začini po želji 

Način pripreme: Šargarepu i luk sitno iseckati ili izbledirati, dodati u pasirani paradajz, i staviti na grejno telo da prokuva. Dodati celu konzervu pasulja, kari u prahu i po želji ostale začine, ponovo vratiti na grejno telo i još par minuta kuvati na laganoj vatri. Jelo sipati u posudu za serviranje. Služiti sa integralnim hlebom, integralnim pirinčem ili nekom drugom integralnom testeninom 

Energija – 296kcal (Ž) 356kcal (M) 
Proteini – 21g (Ž) 26g (M) 
Ugljeni hidrati – 47g (Ž) 56 (M) 
Masti – 3g 
Holesterol – 0mg 
Dijetna vlakna – 23g (Ž) 29g (M)

Besplatno preuzimanje

Preuzmi ovde strava stvari za dž!

Popuni podatke ispod i besplatno preuzmi naš e-vodič

Popuni podatke ispod i besplatno preuzmi naš e-vodič

Popuni podatke ispod i besplatno preuzmi naš e-vodič