Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Zdravo dvadesete logo
Galenika logo
Musaka za prste polizat’

Musaka za prste polizat’

Težina pripreme: Lako 
Vreme pripreme: 15-20 min 

Normativ muški: cela porcija 
Normativ ženski: 3/4 porcije 

Potrebno: 

tikvice (300 gr) 
• 2 jaja (120 gr) 
• 20 ml mleka 0.5% m.m. 
• 3 supene kašike nemasnog mladog sira do 0-2% m.m. (60 gr) 
• so i ostali začini po želji 

Način pripreme: Oljuštiti tikvice i iseći na kolutiće, posoliti i zapeći u rerni u vatrostalnoj posudi. Kada omeknu, dodati umućeno jaje sa mlekom i začinima, i zapeći u rerni dok jaja ne dobiju čvrstinu. Namazati nemasni sir preko, i vratiti u isključenu rernu još 5 minuta. 

Energija - 230kcal (Ž) 306kcal (M) 
Proteini – 18g (Ž) 24g (M) 
Ugljeni hidrati – 9g (Ž) 12g (M) 
Masti – 14g (Ž) 18 (M) 
Holesterol – 357mg (Ž) 475mg (M) 
Dijetna vlakna – 2g (Ž) 2g (Ž)

OSTALE VESTI

Zapravo zdrave proteinske pločice

Težina pripreme: Lako Vreme pripreme: oko 60 min SASTOJCI (za 2 osobe)Potrebno: 300g tofu sira 300g pečuraka (šampinjoni ili neke druge) 200g paprike 200g šargarepe&nb...

Musaka za prste polizat’

Težina pripreme: Lako Vreme pripreme: 15-20 min Normativ muški: cela porcija Normativ ženski: 3/4 porcije Potrebno: • tikvice (300 gr) • 2 jaja (120 gr) • 20 ml ...

E-VODIČ baner

VESTI

Zapravo zdrave proteinske pločice

Težina pripreme: Lako Vreme pripreme: oko 60 min SASTOJCI (za 2 osobe)Potrebno: 300g tofu sira 300g pečuraka (šampinjoni ili neke druge) 200g paprike 200g š

Musaka za prste polizat’

Težina pripreme: Lako Vreme pripreme: 15-20 min Normativ muški: cela porcija Normativ ženski: 3/4 porcije Potrebno: • tikvice (300 gr) • 2 jaja (120 gr)&nb

Pasulj kao kod babe

Težina pripreme: Lako Vreme pripreme: 15-20 min Normativ muški: cela porcija Normativ ženski: 3/4 porcije Potrebno: • 1 konzerva crvenog pasulja (400 gr) •

Dagnje na buzaru

Težina pripreme: Lako Vreme pripreme: oko 20 min SASTOJCI (za 2-3 osobe) Potrebno: • 2000 g dagnji (tj. 500 g mesa dagnji) • 4 supene kašike maslinovog ulja