Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Dagnje na buzaru

Dagnje na buzaru

Težina pripreme: Lako 
Vreme pripreme: oko 20 min 

SASTOJCI (za 2-3 osobe) 

Potrebno: 

• 2000 g dagnji (tj. 500 g mesa dagnji) 
• 4 supene kašike maslinovog ulja 
• 60 g seckanog belog luka (2 glavice) 
• 60 g seckanog peršuna (1 šolja) 
• 200 ml belog vina 
• 50 ml vode 
• (po želji, 1-2 supene kašike prezli ili griza
• (po želji, šolja paradajz sosa, npr. Tomatina) 
• (po želji, dodati limunovog soka, bibera i drugih začina; so ne dodavati, jer su dagnje slane) 

Način pripreme: Potopiti dagnje u hladnu vodu iz frizidera oko 15 minuta, pa ošetkati metalnim sundjerom, i isprati. Izdinstati luk na ulju na dubljem teflonskom tiganju, dodati ocedjene dagnje, naliti belim vinom i vodom, peršunom, po želji i limunom, mrvicama, začinima, promešati, poklopiti i dinstati kratko, oko 2-5 minuta, dok se dagnje ne otvore. Po želji, možete dodati i paradajz sos. Služiti uz hleb ili testeninu (špagete) i posuti dodatno peršunom. 

Na 100g: 

Energija - 133kcal 
Proteini - 10g 
Ugljeni hidrati - 4g 
Masti - 8g 
Holesterol - 33mg 
Dijetna vlakna - 1g

Besplatno preuzimanje

Preuzmi ovde strava stvari za dž!

Popuni podatke ispod i besplatno preuzmi naš e-vodič

Popuni podatke ispod i besplatno preuzmi naš e-vodič

Popuni podatke ispod i besplatno preuzmi naš e-vodič