Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Zdravo dvadesete logo
Galenika logo
Dagnje na buzaru

Dagnje na buzaru

Težina pripreme: Lako 
Vreme pripreme: oko 20 min 

SASTOJCI (za 2-3 osobe) 

Potrebno: 

• 2000 g dagnji (tj. 500 g mesa dagnji) 
• 4 supene kašike maslinovog ulja 
• 60 g seckanog belog luka (2 glavice) 
• 60 g seckanog peršuna (1 šolja) 
• 200 ml belog vina 
• 50 ml vode 
• (po želji, 1-2 supene kašike prezli ili griza
• (po želji, šolja paradajz sosa, npr. Tomatina) 
• (po želji, dodati limunovog soka, bibera i drugih začina; so ne dodavati, jer su dagnje slane) 

Način pripreme: Potopiti dagnje u hladnu vodu iz frizidera oko 15 minuta, pa ošetkati metalnim sundjerom, i isprati. Izdinstati luk na ulju na dubljem teflonskom tiganju, dodati ocedjene dagnje, naliti belim vinom i vodom, peršunom, po želji i limunom, mrvicama, začinima, promešati, poklopiti i dinstati kratko, oko 2-5 minuta, dok se dagnje ne otvore. Po želji, možete dodati i paradajz sos. Služiti uz hleb ili testeninu (špagete) i posuti dodatno peršunom. 

Na 100g: 

Energija - 133kcal 
Proteini - 10g 
Ugljeni hidrati - 4g 
Masti - 8g 
Holesterol - 33mg 
Dijetna vlakna - 1g

OSTALE VESTI

Zapravo zdrave proteinske pločice

Težina pripreme: Lako Vreme pripreme: oko 60 min SASTOJCI (za 2 osobe)Potrebno: 300g tofu sira 300g pečuraka (šampinjoni ili neke druge) 200g paprike 200g šargarepe&nb...

Musaka za prste polizat’

Težina pripreme: Lako Vreme pripreme: 15-20 min Normativ muški: cela porcija Normativ ženski: 3/4 porcije Potrebno: • tikvice (300 gr) • 2 jaja (120 gr) • 20 ml ...

E-VODIČ baner

VESTI

Zapravo zdrave proteinske pločice

Težina pripreme: Lako Vreme pripreme: oko 60 min SASTOJCI (za 2 osobe)Potrebno: 300g tofu sira 300g pečuraka (šampinjoni ili neke druge) 200g paprike 200g š

Musaka za prste polizat’

Težina pripreme: Lako Vreme pripreme: 15-20 min Normativ muški: cela porcija Normativ ženski: 3/4 porcije Potrebno: • tikvice (300 gr) • 2 jaja (120 gr)&nb

Pasulj kao kod babe

Težina pripreme: Lako Vreme pripreme: 15-20 min Normativ muški: cela porcija Normativ ženski: 3/4 porcije Potrebno: • 1 konzerva crvenog pasulja (400 gr) •

Dagnje na buzaru

Težina pripreme: Lako Vreme pripreme: oko 20 min SASTOJCI (za 2-3 osobe) Potrebno: • 2000 g dagnji (tj. 500 g mesa dagnji) • 4 supene kašike maslinovog ulja