Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Zdravo dvadesete logo
Galenika logo
Bolonjeze sos sa sojinim ljuspicama

Bolonjeze sos sa sojinim ljuspicama

Težina pripreme: Lako 
Vreme pripreme: oko 20 min 

SASTOJCI (za 2-3 osobe)

Potrebno: 

200g sojinih ljuspica 
120g crnog luka 
500g tomatina 
• 1 ravna kašičica soli (5 gr) 
1 supena kašika maslinovog ulja 
• Biber, bosiljak, origano ili neki drugi začin po želji 

Način pripreme: Potopiti sojine ljuspice u vodi oko 15 minuta. Izdinstati luk na ulju na teflonskom tiganju, dodati natopljene sojine ljuspice i dinstati kratko. Dodati paradajz sos, začiniti i kuvati 15-20min. Služiti uz integralnu testeninu. 

Na 100g: 

Energija - 119kcal 
Proteini - 10g 
Ugljeni hidrati - 13g 
Masti - 3g 
Holesterol - 0mg 
Dijetna vlakna - 1g

OSTALI RECEPTI

French style salata

Težina pripreme: Lako Vreme pripreme: 5 min Potrebno za 2 osobe: 200 g šunke 300 g mariniranih šampinjona 300 g kiselih krastavčića 100 g kukuruza šećerca 2 čaše ...

Bolonjeze sos sa sojinim ljuspicama

Težina pripreme: Lako Vreme pripreme: oko 20 min SASTOJCI (za 2-3 osobe)Potrebno: • 200g sojinih ljuspica • 120g crnog luka • 500g tomatina • 1 ravna kašičica soli (5 ...

E-VODIČ baner

VESTI

Musaka za prste polizat’

Težina pripreme: Lako Vreme pripreme: 15-20 min Normativ muški: cela porcija Normativ ženski: 3/4 porcije Potrebno: • tikvice (300 gr) • 2 jaja (120 gr)&nb

Pasulj kao kod babe

Težina pripreme: Lako Vreme pripreme: 15-20 min Normativ muški: cela porcija Normativ ženski: 3/4 porcije Potrebno: • 1 konzerva crvenog pasulja (400 gr) •

Dagnje na buzaru

Težina pripreme: Lako Vreme pripreme: oko 20 min SASTOJCI (za 2-3 osobe) Potrebno: • 2000 g dagnji (tj. 500 g mesa dagnji) • 4 supene kašike maslinovog ulja